İçeriğe geç

Mütereddit Insan Ne Demek

Mütereddit olmak ne demek?

Arapça kökenli kelimelerden biri olan Tereddit, tereddüt kelimesinden türemiştir. Tereddit, bir şeyi yapıp yapmama konusunda emin olmamak ve tereddüt etmek anlamına gelir. Mutareddit kelimesinin sözlük anlamı kararsız ve tereddütlüdür. Bu kelime aynı zamanda “endişeli” anlamında da kullanılır.

Mütereddit ne demek Osmanlıca?

(ﻣﺘﺮﺩّﺩ) sıf. (Ar. tereddütlü, “durmadan gidip gelmek, kararsız olmak” fiilinden) Karar veremeyen, kararsız, tereddütlü: Boris tereddüt etti ve tereddüt etti (Ömer Seyfeddin).

Mütereddit ne demek hukuk?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: tereddütlü.

Müreddit nedir?

Müceddid (Arapça: مجدد‎), dine “yenileme” getiren kişiler için kullanılan bir İslami terimdir. Müslüman geleneğine göre, İslami takvimin her yüzyılının başında İslam’ı canlandırmak, yabancı unsurlardan arındırmak ve orijinal saflığına kavuşturmak için ortaya çıkan kişiyi ifade eder.

Müserref olmak ne demek?

Türkçede saygın, şerefli, yüksek statüde bulunan kişi anlamına gelir.

Mütehaddit ne demek?

Kelime Anlamı: Muteaddit kelimesi ardışık, sıralı veya ardışık anlamına gelir. Birbirini izleyen bir dizi veya olay serisini ifade eder. Kökeni: “Muteaddit” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “مُتَعَاضِد” (mutaaddid) kelimesi ardışık veya ardışık anlamına gelir.

İstiyaki ne demektir?

Arapça şwḳ kökünden gelen ve “arzu, istek, arzu” anlamına gelen istiyāḳ اِشتياق kelimesinden gelen bir alıntıdır.

İkircikli bakmak ne demek?

İsim [2] kararsız, tereddütlü.

Mütekamil ne demek?

(Ar. tekāmul mutekāmil, “gelişmek, olgunlaşmak” kelimelerinden) Gelişen, gelişen ve olgunlaşan, olgunlaşan, gelişen: Böyle gelişmiş bir insan topluluğuna millet denir (Mukbil Özyörük).

Mutemadi ne demekdir?

Anlamı: Sürekli, sürekli, kesintisiz, kesintiye uğramadan veya düzenli olarak gerçekleşen bir şeyi ifade eder. Bu kelime, belirli bir sırayla tekrarlanan olaylar veya davranışlar için kullanılır.

Müteferri ne demek hukuk?

İki taraf arasında bir şeyin verilmesini, yapılmasını veya yapılmamasını gerektiren yasal bir bağdır. Dağ, yüksek tepe. Bir suç işleyen kişilerin karşılaştığı tepkidir, yani kanunun suç işleyen herkese sağladığı yaptırımdır.

Matufiyet ne demek hukuk?

Amaç, tam anlamıyla “yön, yönlendirilme” olarak tanımlanmaktadır.

Mürteci kimlere denir?

Anlamı: “Mülteci” dinini değiştiren veya dini inançlarını terk eden bir kişiyi ifade eden bir terimdir. Bu kelime özellikle İslam dini bağlamında kullanılır ve İslam’ı terk edip başka bir dine veya inanç sistemine geçen bir kişiyi ifade eder.

Mürtet hangi anlama gelir?

(İslam) İslam dinini terk edip başka bir dine geçen kimse.

Müreddiye ne demek?

Kökeni: “Müdür” kelimesi Arapça kökenli olup Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “رَبَّى” (rabbā) kökünden türemiştir ve “disiplin altına almak, eğitmek” anlamında kullanılır.

Müstağrip olmak ne demek?

[1] Batılılaşmış. [2] Batı’ya hayranlık.

Müzdarip olmak ne demek?

Adı Endişeli, acı çeken. Bir tarafta ağrı ve sızı. Ağlayan.

Müsteban olmak ne demek?

(ﻣﺴﺘﺒﺎﻥ) sıf. (Ar. istibāne mustebān “açık ve anlaşılır olmak” kökünden) Açıkça ifade edilmiş, anlaşılmış, şüpheye yer bırakmayacak şekilde, açık, belirgin, apaçık: “Nasîhatü’s-selâtîn” (Âlî Mustafa Efendi) dikişlerinden nasıl mükafatlandırılmıştır.

Müteyemmen olmak ne demek?

(ﻣﺘﻴﻤّﻦ) sıf. (ar. teyemmun muteyemmen “uğurlu olmak” kökünden) [Ş. Sami’ye göre muteyemmin doğru olandır.] Uğurlu, mübarek, kutlu: Köyü sevenlerin her zaman ziyaret ettiği bir yerdi. (Hüseyin C.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir