İçeriğe geç

Akademik Ürünlere Nereden Ulaşılır

Akademik ürünlere nasıl ulaşabilirim?

Dilediğiniz dilde veya Türkçe arama yapabilir, makaleleri kütüphanenize kaydedebilir ve bibliyografik bilgilere (YÖK Tez Merkezi) kolayca ulaşabilirsiniz. … DergiPark. …ResearchGate.

Akademik yayınlara nasıl ulaşılır?

En önemli akademik veri tabanları arasında PubMed, IEEE Xplore, Scopus ve Web of Science gibi popüler platformlar yer almaktadır. PubMed, biyomedikal ve sağlık bilimleri alanında uzmanlaşmış bir veri tabanı olarak öne çıkmaktadır.

Akademik makaleleri nereden bulabilirim?

Makale okumak için hangi web siteleri var? ScienceDirect. Scopus. Academia. DergiPark. YÖK Tezi. Google Akademik. Springer Link. TR Dizin. Diğer makaleler…

Akademik çalışmalara nereden bakılır?

En önemlileri şunlardır: Google Akademik, Core, Bilim Kamu Kütüphanesi (PLOS), ScienceOpen, Sosyal Bilimler Araştırma Ağı (SSNR), Açık Erişim Rehberi (DOAJ), PubMed, E-Tezler Çevrimiçi Servisi (EThOS), BioMed Zentrale ve Bielefeld Akademik Arama Motoru.

Akademik yayınlar için internetten nasıl arama yapılır?

 Google Akademik yalnızca akademik makaleleri ve konuları arayan bir arama motorudur.  Konuların altındaki “Alıntılar” bölümü, makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve bu makalelerin listesini gösterir. “Oturum aç”a tıklayarak Google hesabınızla oturum açabilirsiniz.

PubMed ücretli mi?

PubMed, esas olarak yaşam bilimleri ve biyomedikal konulardaki referans ve özetlerin yer aldığı MEDLINE veritabanına erişen ücretsiz bir arama motorudur.

Web of Science ücretli mi?

Bu, Web of Science platformu tarafından ücretsiz olarak sağlanan araştırmacı kimlik numarasıdır.

Akademik yayınlar nelerdir?

Akademik Yazım StilleriMakaleler.Konferans Özetleri.Proje TeklifleriÖğrenci YazılarıMakale Gönderim MektuplarıKitap İncelemeleriTezler.Ders KitaplarıDaha Fazla Makale…

Google Scholar ücretli mi?

Google Akademik bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaktadır.

Makale ve tezleri nereden bulabilirim?

TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…

Akademik makaleler nelerdir?

Akademik bir makale, kanıt, analiz ve yorum kullanarak bir fikir veya argüman geliştiren odaklanmış bir metindir. Yazabileceğiniz birçok makale türü vardır. Bir makalenin içeriği ve uzunluğu, onu yazan kişinin seviyesine, çalışma konunuza ve derginizin gereksinimlerine bağlı olacaktır.

Makale araştırma siteleri nelerdir?

Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.

Akademik tezlere nasıl ulaşılır?

“Tez Veri Giriş Formu”na “Üye Girişi” seçeneğine tıklayıp e-Devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yaparak ulaşabilirsiniz.

Tez kaynakları nasıl bulunur?

Tez Merkezi veri tabanında yayımlanmaya uygun olmayan tezlerin kağıt kopyalarına üniversite kütüphaneleri (TÜBESS üzerinden) aracılığıyla erişilebilmektedir. Tezler için veri giriş formunu doldurmak için e-devlet üzerinden sisteme kayıt yaptırmak gerekmektedir.

Tez örnekleri nereden bulunur?

Tez örneklerini nerede bulabilirim?YÖK Tez Merkezi: Ulusal Tez Merkezi. Türkiye’deki üniversitelerde hazırlanan tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini toplayan en kapsamlı kaynak YÖK Tez Merkezi’dir. … 2. Üniversite kütüphaneleri. … 3. Akademik veri tabanları … Danışmanlardan ve profesörlerden destek.

Akademik atıflar nasıl bulunur?

1- Atıfları taramak için yeni web sitesindeki “Web of Science” bağlantısına ulaşabilirsiniz. 2- Bu pencerede “ARAŞTIRMACI” sekmesini seçip sola soyadını, sağa adını ve gerekiyorsa ortadaki baş harflerini yazın.

Google Scholar ücretli mi?

Google Akademik bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaktadır.

Hangi dergilere makale gönderebilirim?

Eğitim videosuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Makalenizi göndermek için doğru ve güvenilir dergiyi mi arıyorsunuz? (Video)Bkz… DergiPark (Dergi Sihirbazı)TR Dizin (Dergi Önerisi)Elsevier Dergi Bulucu.WOS Master Dergi Listesi.Springer Dergi Önericisi.Sage Dergi Önericisi.Diğer makaleler…

DergiPark kapandı mı?

21 Nisan

Tavsiyeli Bağlantılar: Hamilelik 2 3 Günde Belli Olur Mu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir